28. 05. 2009

Malířky z burning ve sbírce galerie RAP

25. dubna zahájila novou výstavní sezónu mikulovská galerie RAP – Art Shop Horní konírna. Tato soukromá prodejní galerie nabízí přední současné umělce jako Skálu, Nikla, Rónu a Císařovského, dále vynikající český design od Belda Factory a Piršč Porcelain ověnčených cenami Grand Czech Design, vydává vlastní knižní řadu a vyrábí vynikající víno i grapu. Kromě osvědčených jmen však Vítězslav Vrbka, majitel Horní konírny, podporuje i mladé talenty. Tento rok se tak opětovně mohly do sbírky RAP dostat mj. i Vendula Kramářová a Marie Tomanová.

Máte-li chuť na letní výlet se vším všudy, zajeďte si do Mikulova. Městečko s podmanivou krajinou, strhujícím panoramatem, bohatstvím historických památek, kulturních událostí i poživačných svodů Vám připraví mnoho zážitků, na něž pak můžete doma vzpomínat u láhve pozdního sběru prohlížením svého nového uměleckého kousku z Horní konírny.

Tip na závěr, až budete po výšlapu na svatý kopeček unavení a dostanete chuť na dobrou kávu, zajděte si do palačinkárny na náměstí a zkuste v ní najít kromě knížek pana Vrbky i vystavenou marínu Marie Tomanové.

Celou recenzi si můžete přečíst zde