12. 09. 2010

Chalánková v Mahence a na Slovensku

Vendulu Chalánkovou můžete v nejbližší době vidět hned dvakrát a vždy v jiné poloze. V knihovně Jiřího Mahena v Brně začala 6. září výstava Zlatá stuha 2009, kde si můžete prohlédnout knížky nominované na tuto cenu. Kdybyste náhodou nevěděli, kde tam Vendulu hledat, tak pod popiskou „VÍTĚZ“. Její Červená Karkulka uspěla mezi kvalitní konkurencí ilustrátorů Galiny Miklínové (Pan Kdybych hledá kamaráda), Daisy Mrázkové (Písně mravenčí chůvy) a Jiřho Dvořáka (Minimax a mravenec). Výstava potrvá do 9. října.

MultivitamínVedle tvorby pro děti má Chalánková také svou zvrhlou stránku - tedy značku Zvrhlý vkus, pod níž zásobuje studentky teorií interaktivních médií a kulturního managementu náušnicemi a dalšími špe(r)ky s přidanou konceptuálně-uměleckou hodnotou. Podle Marianne už 33% žen nakupuje na internetu. Pokud patříte k tomu zbytku, který už to omrzelo a radši si věci postaru nejdřív vyzkoušíte, než je koupíte, tak si udělejte 8. října výlet do Bratislavy. V petržalském Klube za zrkadlom totiž bude akce Multivitamín, která spojí promítání premiéry filmu, koncert a párty s dizajn marketom, kde si vedle autorského slovenského handmade dizajnu můžete vychytat právě i Vendulin Zvrhlý vkus. Celá akce je benefiční a organizátorka Dea Kolenčíková ji popisuje: „multižánrová BENEFIČNÁ akcia, ktorá obohatí ľudský organizmus vysokou dávkou kultúry. Niesť sa bude v duchu visual art VS. hudobný nárez. Program odštartuje o 15.00 dizajn market, na ktorom sa predstavia slovenský a český dizajnéri a handmade výrobcovia, atmosféru spríjemní Dj Stroon a náštevník si bude môcť zakúpiť od dizajn tričiek, šperkov až po knižky či nové dvd Animation nie je mŕtva/ Animácia is not dead. To budete mať možnosť si pozrieť o 18.00. Akciu zavŕšia koncerty The Autumnist, Future sound of Petrzalka a divokú párty roztancujú Marius Konvoj (CZ). Perličkou budú 3d okuliare a tričká s 3d potlačou, ktoré dostanete pri vstupe a ktoré zaujímavo vizuálne obohatia túto párty. Výťažok z akcie poputuje na OZ Súcit a pomoc na opustené a týrané zvieratá a na realizáciu dizajn shopu, kde sa budú prezentovať dizajnéri a umelci.“

Pokud si snad pořád Vendulu Chalánkovou nedokážete nikam zařadit, můžete si proklikat Artlistem, kam ji konečně v nedávné době zařadili.