11. 06. 2010

první den FACTORY pARTy za námi

factory partyTěžko odhadovat kolik lidí přišlo první den, ale něco mezi 500 a 1000 to bylo. Potěšil přenosový vůz Čt i hladký průběh na bráně. Policie se přes ni zatím nedostala.. Zbrojovka skutečně ožila a ať už davy lidí posedávající před halo nebo tanečníci uvnitř vypadali nadmíru spokojeně. Přesto se vyskytlo několik nepříjemných situací. První je uzavření sklepní stage po intervenci pana správce. Sklep údajně není možné používat k těmto účelům kvůli bezpečnosti potažmo nějakým jedům, které tam mají snad unikat?! Proto se stage Perverse Reverse púrovizorně přesunula do náhradního prostoru a dnes nemůže proběhnout Multisensual stage od HCHKRDNB. Je nám to velice líto a omlouváme se účinkujícím, ale tento zákaz přišel nečekaně a neohlášeně. Továrna určená k demolici prostě není standardní prostředí klubu nebo festivalu. Je to prostředí, které si vyžaduje své a i proto v něm burningBEATS probíhají. Berme to teda jako daň za tento výjimečný prostor. HCHKRDNB pozveme hned na příští akci a snad jim tak vše vynahradíme. I Perverse Reverse snad nakonec pochopí, že zrušení jejich sobotního představení není útok vůči jejich systému, ale organizační a technická danost.

SaKuVra stageDobrovolné vstupné zajisté přitáhlo velké množství lidí, bohužel mezi nimi byla i naprostá hovada, která na kulturním festivalu nemají co dělat. Zdemolovali interaktivní instalaci Spánek Aleny Kazatelové na hlavní scéně a nazávěr se zabednili v chill outu, protože se jim už asi nechtělo jít spát domů. Zvažujeme proto, že zavedeme vstupné, i kdyby symbolické, které odradí ty, kteří pouze hledají místo kde se vykalí a budou ventilovat své frustrující komplexy. Kulturní publikum zajisté pochopí a nakonec i docení kvalitu programu.

Poslední rada na závěr. Dnes nás čeká ještě tropičtější vedro než včera a zejména v prvním patře haly bude skutečně parno. Pro slečny proto doporučujeme bikiny a pánové.. hm, můžou kdyžtak zůstat v přízemí..8))

Těšíme se na Vás na burningBEATS FACTORY pARTy!

FACTORY pARTy