06. 06. 2010

Depressive Disorder ve čtvrtek na FACTORY pARTy

Patrik Lev zakládá projekt Depressive Disorder na konci roku 2001,ale o počátcích kapely se dá hovořit až na jaře 2002, kdy se k němu připojil Radim Čáp, který mu pomáhal dokončit rozpracované první demo "Near To Death". CD vychází (na vlastní náklady) v létě a v zimě téhož roku vychází EP "Another Step To Death" , které obsahuje remixy z prví desky plus několik nových skladeb. V té době kapela začne svoji muziku představovat i na živých vystoupeních. Ukazuje se, že koncerty Depressive Disorder jsou víceméně úspěšné a kapela začne pracovat na novém CD. Po roce a půl práce přichází na svět deska "Ultima Ratio" a o její vydání projeví zájem nově vzniklé Kladenské vydavatelství Monopolrecords. Na jaře 2005 deska vychází a dostává se do německé i americké distribuce, hraje se v rádiích a sklízí pozitivní recenze a odezvy. Jedním z úspěchů je i umístění na čtvrté pozici v hitparádě French Alternative Charts za měsíc říjen 2005.

Depressive Disorder se mimo jiné představili jako předkapela legendárních Die Krupps při jejich vystoupení v Praze a na festivalu Apocalyptic Vision 4, který se konal 16.-17.9.2005 v Bratislavě v klubu Babylon, kde kapela vystoupila se špičkami slovenské, české, německé, polské a francouzské elektro scény.

V červnu 2006 DD vydávájí druhou desku s názvem "In Depth" a spolu s ní natočili i videoklip ke skladbě TV Freak, který kapela prezentovala mimo jiné také na hudební stanici Óčko, kde byla hostem. Kapela absolvuje další významné koncertní vystoupení, mezi nimi s německými Haujobb, v Athénách s legendárními Noisex, nebo v pražské Lucerně s Project Pitchfork.

Po tříleté pauze, kdy byla existence kapely nejistá, vydávají DD tentokrát již jako tříčlený projekt obohacený o kytaristu Oldu Hladkého z kapely Rhodian, nové album The Chronicle Of Fear. Album opět vychází u kladenského labelu Monopolrecords. 100 kusů nového alba vychází ve speciální limitované edici obohacené o druhé CD, které obsahuje demo nahrávky z rané tvorby Depressive Disorder.

Na počátku roku 2010 opouští kapelu Radim Čáp a v květnu se kapela premiérově představí na Electro Praguer Festu po boku In Strict Confidence, Rabia Sorda a českých industrialistů Akimbo, v nové sestavě s kytaristou Ezem a klávesákem Vénou. Na burningBEATS FACTORY pARTy vystoupí ve čtvrtek 10. 6 ve 23.00 na hlavní stagi.