26. 05. 2010

Akimbo

Akimbo on stageburningBEATS FACTORY pARTy se blíží, nastal čas odhalit hlavní hráče! Jako první si představujeme Akimbo.

Akimbo je droga. Pokud ji chceš poznat, můžeš ohrozit svůj dosavadní život. Je vysilujícím životabudícím výkřikem do ticha, je smrtelným ztišením v rámusu života. Vznikla spojením tří doplňujících se a přitom navzájem výlučných elementů H R A. Nemáme žádný program, jediným cílem je pozitivní provokace vnímání reality. Hledáme, snažíme se žít, abychom mohli zemřít.

Historie sahá do počátku 80. let, kdy si H a A začínají uvědomovat, že je potřeba rozšířit definici hudby jako takové, koncem 80. let vystupuje R z grossheilendorfského exilu, vstupuje mezi H a A na počátku 90. let iniciuje vznik Akimbo. Po roční přípravě v neubatu vystupuje Akimbo 24.6.1993 poprvé na veřejnosti. Po dvouletém trvání se po vražedném incidentu na policii H R A zcela vyčerpaní rozhodují raději dále nepokračovat. Koncem roku 2006 se však vystupňují nepřekonatelné abstinenční příznaky. Projekt je vzkříšen a po 14-ti letech 23.6.2007 skupina realizuje comeback. V roce 2009 vychází první CD Ein Tanz mit dem Tod, které je podpořeno četnými domácími i zahraničními vystoupeními.

AkimboOutput Hlavním prostředkem zůstává mimohudební a mimoverbální komunikace a manipulace. Nejpodstatnějším jiným prvkem je kromě vizuální stránky zvuk. Ten je tvořen pomocí syntezátorů, samplerů, počítačů, kytar, kolejnic, pružin, plechů, sirén, lidského hlasu, náhody apod.

Texty jsou většinou hodně intimní, reagují na konkrétní události, osoby, setkání, životní prožitky, limitní negace pozitivní reality. Pro lepší pochopení nesrozumitelné poezie používáme vlastní vynález - transcendentní zkreslovač hlasu. Obsah je pak vnímán spíš podprahově, z kontextu daného konkrétní situací. Kromě češtiny pracujeme v angličtině, němčině, latině, polštině, ruštině, španělštině, francouzštině a švédštině.

Show je sugestivní, multimediální, provokativní, vyčerpávající, otřesná, ...

Festival V dubnu 2009 Akimbo iniciuje a organizuje mezinárodní  Šumperský industriální festival. V roce 2010 se festival stěhuje do Olomouce a mění název na Moravský industriální festival.

Akimbo vystoupí na burningBEATS FACTORY pARTy v sobotu 12. června 2010.

 

akimbo.cz bandzone.cz/akimbo myspace.com/akimboindustrial myspace.com/sumperkindustrial