13. 04. 2010

Kam v létě za kulturou?

burningBEATS by Mutantburning spojil síly s LoveMusic a společně Vám přinášíme burningBEATS FACTORY pARTy – napjatě očekávaný druhý ročník loňské STREET pARTy. Letos nebudeme pokoušet pouliční složky městské policie, ale přichystáme si intimní mega akci v ústraní Zbrojovky. Majitel areálu má s ikonickou industriální památkou své plány a toto může být první, ale i poslední příležitost vrátit staré továrně život. A protože jsme nějak propásli divoké rave party v Británii 80. let, řekli jsme si, že si to dáme znovu v Brně!

Míchání hudebních žánrů je dnes na festivalech již běžná věc, na Pohodu se těšíme všichni stejně, ať už posloucháme punk nebo techno. burningBEATS je ale o míchání uměleckých oborů a žánrů a když factory, tak jak od Warhola. Na FACTORY pARTy bude hudba na třech scénách, uslyšíte živé kapely, elektro a DJs. V prostorách budou výstavy obrazů a fotografie. Kurátorka Kateřina Olivová, která stojí za jednou z výstav Kontejnerů umění, chystá sekci performance. Během pobytu ve Zbrojovce buďte proto pozorní, s největší pravděpodobností zažijete akční umění na vlastní kůži. Tomáš Vavříček z AVU připravuje sekci instalací. On sám plánuje interaktivní audio-vizuální instalaci Plice.

Nový vývoj představuje přehlídka mladého designu a módy Factory Fashion Market. Originální výrobky a nezávislé značky začínají být vyhledávanou záležitostí, jak ukázal nedávný Code Mode v Praze a my máme v továrně volné jedno patro.. Těšte se proto i na módní přehlídky a kreace, které jinde neuvidíte! První lákadlo bude aktualizovaná kolekce od nové slovenské streetwearové značky We Are Not Sisters, která se představila v březnu na VICE fashion party v košické Tabačce. Dále Vás čekají taneční vystoupení, mezi nimiž zazáří Oorphane, jejichž nové představení Narcisterna uvidíte v premiéře příští týden v HaDivadle. Mezi další představení bude patřit Cirkus LeGrando, divadlo DNO a Fagi nebo francouzské body graffiti. Neznáte? Přijďte a poznáte!

Máme radost, že je u události na facebooku už hodně přes sto přihlášených účastníků, přestože dosud nepadlo jediné jméno účinkujícího. Abychom Vás déle nenapínali, jsme tu s první částí hudebního line-upu:

Emotional Spy (FR), Electronic Bitches, Voodooyoudo, dMIT.RY, Fedor, Felix!, Fake May, Rest In Haste, Climatizado, Jungling Jay, Attitudes!, Acustic Terrorist, Wwera Latex, SaKuVra, Plastodont, Tokamak, The Jesus Shining, Narcotic Fields, Hӧstya, Goro White Dog, Moduretik a na další si ještě počkejte..

burningBEATS FACTORY pARTy proběhne jako zahájení divadelního festivalu Muž a žena, který se odehraje v přilehlé hale. Pořádající agentuře Zbrojovka a půl ostatně vděčíme za tuto vynikající příležitost uspořádat si burningBEATS v takto neopakovatelném industriálním prostředí.