10. 04. 2010

6 dBs vs burningBEATS

flyer 6 dBs je promotér, který už v Brně udělal takovou sérii koncertů zahraničních kapel, že by to nasytilo reputaci hodně našlapanýho punkovýho klubu. Seznámili jsme se na burning pARTy, což berem jako důkaz, že promíchávání komunit na jednom večírku funguje a  domluvili jsme společnej podnik. Fakticky je to spíš podnik 6 dBs, ale o provar se podělíme oba..

Ukázalo se totiž, že máme společnou slabost pro megalomanský akce s hodně nejistým výsledkem a tak se dohromady můžem vrhat vstříc ještě větším riskům a šílenstvím. Jediní, kdo rozhodně zkrátka nepřijdou, budou návštěvníci! Dostanou totiž dvojnásobnou porci seriózní zábavy.

20. dubna obsadíme klub Muzejku na Moravském náměstí a předvedeme, jak vypadá diskoška pod naší taktovkou. Line-up slibuje intenzivní audiovizuální zážitek s dopadem na pohybový systém. Největší očekávání vzbuzují Francouzi Papier Tigre. Indie rocková lahůdka na evropském turné. V Česku nejdřív v Muzejce až pak teprve splní povinnost v Praze. Tihle frantíci vás dostanou syrovou výbušnou energií a inteligentní výstavbou skladby. Když pogujete na tohle, můžete se pořád ještě považovat za intelektuála. Jejich nasazení je strhující a seznam jejich vystoupení mluví za vše, opravdu se mi to nechtělo počítat!

Ještě než naservírujeme hlavní chod, načechrají vám hormonální hladinu italští Waiting For Memories. Zní asi jak Linking Park bez elektroniky a s nápady na víc než jeden hit. Emo ladění a válení se po pódiu v katatonicko extatické křeči – než se rozkoukáte, holky ze sebe budou rvát spodní prádlo. Připravte se na kompulzivní lechtání v podbřišku.

Jako předkrm se budou podávat Deer Deer ze Slavičína. Schovávají se za sloučeninu nazvanou psychedelic post hardcore a ať už tím myslí, co chtěj, zní to asi jak kdyby dvě výše zmíněné kapely zplodily děti. Rodinná atmosféra je ostatně to hlavní, čeho chceme se 6 dBs docílit. A aby program neměl žádná hluchá místa prošpikují ho taneční exhibicí High Edition a jestli se nezapomenou někde na battlu ve streetu tak i krumpeři Union Runners.

Po koncertě vás dodělá náš společný amigo DJ Ibe. Jako DJ je jeden z mála, kdo do tanečního setu s přehledem přimíchá Sonic Youth. Je to odborník na kytaru vzatý, což potvrzuje především fakt, že kromě členství v Electronic Bitches je frontman skupiny Voodooyoudo. Ale o té až příště..

6 dBs vs burningBEATS, 20.4.2010, Muzejka, Moravské náměstí 15, Brno, start 20.00, facebook

Papier Tigre (FR), Waiting For Memories (I), Deer Deer, DJ Ibe, dance shows: High Edition, Union Runners, vstup 130/150 Kč (předprodej na sixdbs@gmail.com)