14. 01. 2010

burning 2010 začíná!

Výhledy a předpovědi na letošní rok nezní zrovna optimisticky, my jsme však nikdy nepatřili mezi ty, kteří čekají, co bude. A protože po věcech minulých zametává spolehlivě stopy naše krátkodobá paměť, nezbývá než se plně pohroužit do přítomnosti a vytřískat z ní, co to dá!flyer k výstavě

První událost tohoto roku přijde 30. ledna. Opět připomeneme, jak vypadá kvalitní noční zábava podle našich představ. První letošní burning pARTy proběhne společně s vernisáží výstavy Mojmíra Bureše Umělý člověk (19.00). Tento cyklus 9 foto portrétů měl premiéru v pražské galerii „a)“ [Za A] 29. listopadu loňského roku. Nyní se objeví i v Brně. Jde o první velkou výstavu talentovaného studenta fotografie z Moravské Třebové. Vychází přímo z bezprostředních zážitků a dojmů z velkoměstského života po jeho přesídlení do Prahy. Nerad bych mluvil o čisté a nezkažené duši autora z Moravy, ale Mojmírovi se skutečně podařilo bravurně prohlédnout, pojmenovat a vystihnout povahu dnešního „metro“ života. Svými portréty nastavuje zrcadlo nám všem „moderním“ lidem... K tanci i poslechu bude pouštět písničky burningDJ. Více informací najdete již brzy v sekci „shows“.

Ve 21.00 odstartuje už 4. burning pARTy. V koncertu uslyšíte Andreu Rottin, v Brně usazeného Itala, který se svou kytarou dokáže strhnout davy! Půlnoční performance předvede zahraniční student brněnské FaVU, který po potížích s běloruskými nemocničními ústavy a českou policií vystupuje již zásadně pod pseudonymem Filin Krug. Atmosféru večírku připraví DJ Joshek a DJ Fedor zajistí divoký tanec ve finále. Zastaví se u nás cestou z Prahy domů na Slovensko.

Vstupné na burning pARTy je přátelských 50kč a stále platí akce -3 = 3 – 1 (pokud přijdete do Mínus trojky ve třech, jeden z Vás nemusí platit vstup). Návštěvníci vernisáže v 19.00 pak mají vstup zcela zdarma. Událost k výstavě na Facebooku najdete zde.