29. 07. 2013

Penetration Euro-Street Tour: Genova II.

burningboy píše blog z tour

25. července 2013 Genova - Porto Antico

Pouliční představení (busking) jsou v Janově povolený, tak jsme se toho rozhodli využít, prodloužili jsme si pobyt v hotelu, pořádně se vyspali a za místo druhýho koncertu vybrali promenádu ve starým přístavu. Eva si během předchozího vystoupení rozfikla stehna, takže si vzala den volna a já se těšil na 1man show, jak jsem zvyklej. Taky jsem toho hodlal využít jako zkoušky techniky, protože bylo jasný, že s ní musím něco udělat.

Starý přístav nijak staře nevypadá, je v něm obří akvárium, ale nachází se u historické části města. Mají tam během léta nějakej hudební program, což jsme viděli včera, ale dnes se zdálo být volno. Postavil jsem si to teda přímo před pódiem, na  němž předtím hrála  kapela a vyladil jsem zapojení. No, vyladil, zvolil jsem nouzovou variantu mono, díky níž jsem se mohl obejít bez poničenejch redukcí a mohl mp3 player zapojit do Rolanda přes jinej vstup. Pomohlo to. Hned jak jsem spustil, spustila svou venkovní produkci taky nedaleká diskotéka. Chvíli to vypadalo na karaoke, řekl jsem si, že se budem dobře doplňovat, ale zanedlouho už vyhrávali Shakiru a další letní hitovky.

Výběr místa rozhoduje

Promenáda byla plná lidí, jenže se skoro nikdo nezastavoval. Během mýho hraní mohlo kolem projít tak 700 lidí, ale asi jen 25 postálo a zaposlouchalo se. Nějak mi to ani nevadilo, líbilo se mi tam, s mořem za zády bylo příjemně a imigrantští prodejci svítících vrtulek mi k tomu dělali nepřetržitou light show. Bavilo mě pozorovat reakce kolemjdoucích, přeřvávat Shakiru (diskoška postupně vytáhla volume tak dvojnásobně, na což mých 8 tužkových fakt nemělo) a v druhé polovině setu jsem měl aspoň jednoho oddanýho posluchače. Nějakej týpek s kytarou na zádech nejdřív z bezpečné vzdálenosti v ostrým úhlu sledoval, až když jsem mu pokynul, přišel blíž. Sundal si sandály a stál přede mnou bosej stejně jak já.

V Itálii je zajímavý, že jsou holky překvapivě asi o dost stydlivější, protože se sice koukají, ale vždycky zmizí. Týpci naopak přijdou a pokecaj. Jsem za to rád, ale takhle jsem to s Penetration vážně nemyslel.. Ten s kytarou byl ze mě tak unešenej, že mě chtěl zvát k sobě a nabízel přespání! Pěkný gesto, ale měli jsme zrovna hotel a navíc na mě čekala Eva. Další zjištění zas až tak překvapivý nebylo, definitivně jsem si potvrdil, že jsem nekomerční artist, protože jsem vydělal tak na parkovný za dobu, co jsem vystupoval.. (nebo že by měli parkovný moc drahý?!)

Penetration Euro-Street Tour