22. 07. 2013

Penetration Euro-Street Tour: Vicenza

burningboy píše blog z tour

21. července 2013 Vicenza

Dva dny v Benátkách měly být volno, ale asi neumíme odpočívat nebo co.. Vyšťavily nás pořádně. Bienále v pátek, art is dead, příště lezem přes plot nebo plavem kanálem. Nej instalace byla v Corei (přesvětlenej, prospektrovanej a přereflektovanej sál v kontrastu s temnou haptickou komorou, super zážitek - v sále bylo vidět všem holkám pod sukně a v komoře siis je moh i ošahat), nejlepší marketing Britania (dostaneš tiskátko a English Tea a hraje tam hudba!), Cecoslovachia - Baladrán jako dobrý, ale koho to proboha zajímá?!. Redentore (v sobotu) je zřejmě jeden z hlavních svátků, takže návštěva byla skutečně solidní. V Benátkách to normálně bývá nacpaný dost, ale tohle hraničilo. Když se derete davem po nábřeží, jehož polovinu zabírají piknikující lidi, máte občas chuť sem tam jednoho žďuchnout do vody. Na mostech to platí trojnásob. Ohňostroj normálka, známe z Brna.. Cesta zpátky na pevninu městskou HROMADNOU zabrala hodinu a třičtvrtě, zdravím DPMB a gratuluji k nápadu posilových spojů!

Penetration Euro-Street TourSpaní jsme vypunkovali ve stanu na nějaké cyklostezce, protože od rána tam asi trénovali na giro Italia. Vzbudili nás pánové v uniformách, co přes nás nemohli přejet, ale byli to vyložení sympatáci, protože nám popřáli dobré ráno a ujistili nás, že to můžou ještě objet druhou stranou. Dobrej start.

Padova

Jednou už jsem tam byl, ale tentokrát jsem se vůbec nechytal. Kaple Scrovegniů možná ještě, ale město nám dalo nakonec dost zabrat.. Snídaně, wifi v kavárně (konečně!! ještě před dvěma lety nevěděli, co to je a když si vzpoměli, stálo to Eura a nakonec ani nejelo..), booking hotelu! ve Vicenze, zmrzka a kostel (architektura...) Obhlíželi jsme místa na vystoupení, ale nic moc neobjevili. Muzikanti tu ale byli, takže to musí být legál. Uvažujeme o zařazení Yesterday do repertoiru, dost to tu frčí. Takže jedeme dál, kam jsme ale sakra zaparkovali to auto?!! Prošli jsme si Padovu ještě jednou a důkladně a nakonec přecejen i odjeli.

Bez hotelu nemůžeš být rock star

Ve dvě jsme dorazili do hotelu Alfa na kraji Vicenzy, udělali vše, co se na hotelu má a vyrazili do města. Podařilo se nám zaparkovat přímo v centru na polofiktivním parkovacím místě a vyrazili hledat flek. Parkování je neuvěřitelnej průser, jsou modrý čáry pro rezidenty (to fakt v Brně nechcu..), žlutý pro nějaký další rezidenty, pak občas malý bílý na kola a to je všechno. Ostatní asi jezdí ve vznášedlech.. Ve Vicenze jsem byl víckrát než v Padově, takže jsem šel na jisto. A věren mému heslu "žádný sraní" jsem mířil do samotnýho středu. Když spaní v hotelu, tak hraní na hlavní piazze. Hodně toho tady postavil Andrea Palladio a u jeho prejsnad první veřejné zakázky (Palazzo della Regione) se mi to zamlouvalo. Hlavně, aby nám to nikdo neobsadil jak v Ljubljani.

Obídek a procházka nás ovšem zmohly (poslední hřebík), takže jsme vyklidili pole a odjeli odpočívat do hotelu. No, trochu jsme zaspali, tanečnice nechtěla vstávat, takže jsme dorazili až o půl 9, ale místo u campanilly bylo volný a jediný, co hrálo, byl houslista z poza rohu a na toho jsem si věřil. Měl jsem už nachystaný moisturize (album) v playeru, takže jsem se chystal dát dvojkoncert. Plán byl takovej, že během něho se ukáže, jestli nás vyhodí nebo to ustojíme a Eva si postaví tyč. Škoda, že jsem si nestihl osvěžit starý texty, z moisturize jsem si nakonec vybavil tak polovinu. Free style, p*čo.

Penetration Euro-Street Tour

Grande Eva

Když jsem dohrál moisturize, Eva měla tyč poskládanou a přede mnou bylo solidní publikum. Ohlásil jsem konec warm upu, rozjel Penetration a jel si svoje. Perfektní místo, stmívalo se, 100 až 150 lidí, mazec! Takhle ano. Eva si vysloužila od černocha z publika označení "grande Eva", snažil jsem se ji bránit, že je přece úplně piccola, ale evidentně jí to potěšilo, takže ji takhle budu od teď uvádět. Během Selfdestruction projíždělo náměstím policejní auto, přímo přede mnou, ale jeli dál. Takže je to asi fakt legál. Takhle si představuju Penetration Euro-Street Tour..

Sbalili jsme věci, najel jsem si autem (kdo má rozumět italštině pod zákazem..), naložili jsme, přeparkoval jsem (do dalšího zákazu) a spočítali jsme honorář. Na hotel bez snídaně máme.. Až si připomenu texty, bude i snídaně! Dali jsme si drink a zpátky do hotelu. Nevíte, jak je to v Itálii s tolerancí alkoholu při řízení? Já furt žiju v představě, že se to tu moc nehrotí?

Penetration Euro-Street Tour