04. 06. 2013

burningboy Penetration

burningboy přichází s dlouho očekávaným třetím albem

Do svých písní uzavírá životní etapy a eskapády a lze je tak poslouchat jako svérázný deník notorického bohéma. Po čtyřech letech koncertování, kdy si získal pověst renegáda české elektro scény, vydává zlomovou desku, jež obsahuje 8 kompletně autorských písní a dvě spolupráce. Beatmaker Not:For:Kids pro něj vytvořil cover Rihannina S&M a najdete tam i hostování v Panáčikově skladbě Struny, kde poprvé zpívá česky.

Poté, co jeho předchozí album moisturize označil doc. Prokeš (orchestr Gustava Broma) za "nejlepší desku k mr*ání", bylo těžké dostat se v pokračování ještě dál. burningboy přesto slibuje víc:

"nahrával jsem zásadně v noci, experimentoval s různejma stavama vědomí, nahrával jsem i nahej a minimálně jednou jsem během toho masturboval"

Intimní zpověd korunuje vizuál alba, kde odhalil možná víc, než jste potřebovali vidět. Jak napovídá název, poslední 4 roky byly pronikavé.. „Sex, drugs & electro“ je burningovo motto a na Penetration je všeho vrchovatě. Dostane vás na nespoutanou party, do backstage, na after i do postele a druhý den vás nebude bolet jen hlava. Jeho styl není pro každého, ale autentický projev, silný příběh a syrové podání z něj dělají originální úkaz, který jen těžko nachází srovnání. Odhoďte zábrany a nechte se (s)vést, zažijete těžce návykovou jízdu. Poslech až od 18 a jen pro odvážné, kteří se nestydí.

Oficiální křest Penetration proběhne 14. června v pražské Meet Factory a den předtím představí novinku i domácímu publiku v brněnském Kabinetě Múz. Na léto pak chystá back-to-the-roots tour po evropských metropolích, kde bude vystupovat ve veřejném prostoru v doprovodu tanečnice na tyči. Na burning.cz pak budete moci sledovat jeho blog.

Penetration: nahráno v burningStudio, mastering a mix v subSonic Studio, grafika Mutant Industries. Vychází jako bIV u burningRecords, 2013, Brno.

cover