16. 12. 2012

Longbordeaux 4

burning uvádí blog Mrkací Panenky (reprezentantky Rádia R v longboardingu) z jejího surfového soustředění ve Francii

Neděle, 9. prosince 2012

Francie už mě rozčiluje. Dneska ráno sem si myslela, že venku sněží, a namísto toho je všude jenom příšerná mlíková mlha. I francouzština je otravná. Třeba v reklamách na youtube. Nebo v kině. A kdybych se pořád necourala venku v dešti s longborďákama, neškrabkalo by mě teď tak otravně v krku.

Moc se neučím. Namísto toho chodím třeba plavat, žejo. A tam se taky dějou divný věci. Nikdy bych třeba nevěřila, kolik lidí jde do bazénu bez šampónu. Že se pak osprchujou doma. Hm! Taky skoro nepiju. Bydlím v bytě, kde je (moje) nejoblíbenější kanadská muslimka, sousedovic kluci z Maroka a Brazílie k nám choděj každej den, nepijem a pořádáme malé večírky přes půlnoc.  Navíc mi chutná jediný víno, co má na sobě napsáno Bordeaux. Stojí dvě eura dvanáct, je bílý, sladký a loňský. Takže všechno špatně. Degustace mě odpuzujou, díky. V šató to většinou divně smrdí kyselinou a je tam zima. Jediný, co se mi kdy líbilo bylo, že zarostlej mladej vinař měl ruce celý černý od zažranejch hroznů.

foto

Fotka je z jedné výjimečné picí události u příležitosti zdravý prostaty, kde mě přítomní nalívali jahodovým mojitem do té míry, že sem se sebrala a sama sobě koupila pivo. Asi poprvý v životě. Pak mi ho vypili. Taky sem měla namalovanej knír. Nechtěla sem ho, chtěla sem bejt hezká, ale co se dalo dělat a nakonec sem byla ráda. Holky s knírama se na sebe usmívaly, ty bez něj se mračily na všechny. Ta druhá fotka už teď bolí, tmavovlasá albínečka odjela.

Jinak už mám hodně dlouhý vlasy, jedla sem ústřice, fish and chips, teplé chichi obalené v cukru, pila vánoční pivo a horkou čokoládu s rozpuštěnejma marshmelákama. I eseje mám napsaný!  Už bych jen moc chtěla domů, prosím. Dneska sme byly bruslit na náměstí před radnicí. Pak sme se tři holky (a Rod, kterej randí s Annou, ale ještě se o tom moc nemluví) upelešily na měkký posteli a koukaly se na Lásku nebeskou. Napříště bruslit jedině za ruku a koukat jedině na klíně!

foto