09. 11. 2012

Longbordeaux 2

burning uvádí blog Mrkací Panenky (reprezentantky Rádia R v longboardingu) z jejího surfového soustředění ve Francii

6 Novembre, 2012, Bordeaux, France

Mám úplně omlácený kolena. A kyčelní kosti, takový ty na břiše, jak sem je vždycky měla ráda. Břicho je podle mě nejhezčí část holčičího těla. A teď jsou úplně červený a brzo začnou svítit modřinama.

Univerzitní beachboys nás vzali naposledy surfovat. Pamatuju se poprvý, někdy v půlce září, pětadvacet vyplašených lidí, převážně pěkný blondýny z Německa; teď nás jede dvanáct. A blondýny zůstaly všechny. Sraz 12:15 před školou, prkna štosujeme na střechu camionu pekelnou rychlostí, neoprén už si každej bere ten „svůj“. Prší, takže celou pěknou hodinku do Lacanau spíme. Je kosa a oceán se vůbec nehýbe. Ale když přijde vlna, tak je to dobrá vlna, nejblonďatější kočka už dává na prdel i nafoukanýmu pihatýmu Francouzovi. Za dvě hodiny je nám všem zima, spíš se ve vodě válíme než cokoli jinýho a bavíme se o polívce. Zmoklí učitelé pískaj konec a divoce mávaj. Ale sou spokojený, není mezi náma nikdo, kdo by se pěkně nepostavil. Hotoví krotitelé.

fotoV pátek v noci Halloween. Nechtělo se mi ani náhodou, daleko, zima, začátek na půlnoc. Ale lístek za čtyři éčka v kapse, k tomu kočičí maska, no nehecni to. Poďme se nejdřív opít ke kamošům dom. Nejlepší místo, kde strávit domácí párty, je koupelna. Řekla bych, že Princezna bude souhlasit. Nedělaly sme nic špatnýho, jen si patlaly kočičí oči (moje poprvý! chci!) a fousky. Fousky se napoprvý moc nepovedly, vždyť to má jít z nosu a né vod pusy, ty blbko! Naštěstí je Magda šikovná holka, špatný smazala a s novejma byla spokojená. Zbytek času sme se fotily s kočkou.

O třičtvrtě na jednu z bytu odešli dva upíři, dvě koťata a jedna šmrncovní mrtvola z Belgie s pihou krásy. Dlouhá cesta tramvají, pak černošskej DJ co hrál sračky, opilá a roztomilá Magda co mi opravovala čumáček ve frontě na záchod. Jo, byla tam ta měsíční krajina! A taky skvělý zrcadlo. You are pretty sem slyšela asi pětkrát.

Mám prázdniny. Nikdo za mnou nepřijede a sama taky nikam nejedu. Budu líná, tak jako ten den, kdy sem šla ráno plavat, odpoledne na kafe s mléčnou pěnou a čokoládovej dort, koupila si knížku a pak šla do kina na film o lásce. Knížka je o filmech, ale měla sem namále, abych si nekoupila jinou. Jednou si koupim pěkně sprostou knížku, a bude. Však co je na tom? Pojďme si povídat, ale musíš si sundat tričko!