26. 08. 2012

Mirká Horká vítězná v NewFashionContest 2012

burningBEATS GALLERY pARTy je historií a zústává jen Mirka Horká jako držitelka první ceny NewFashionContest. Poslední díl GALLERY pARTy se vyvedl dle očekávání dobře. Začátek ze posunul kvůli pozdnímu nazvučení debutující kapely, snaha o kvalitní zvuk se však odrazila na výjimečných hudebních zážitcích, které následovaly. DJ Jungling Jay spolu s Kobylkou za bicíma, a tedy jako duo The Jaykobs roztančili kotel dosud bezprecedentním způsobem, takže se dokonce obecenstvo dožadovalo přídavků. Vystoupení burningboye popsaného heslem "FREE PUSSY RIOT" následně ještě rozvířilo atmosféru, nutno dodat že spíše pozitivním směrem. Irský pár baťůžkářů na cestě Evropou ohodnotil jeho show nadšeným "You are the only one who really kick ass!" a několik místních se dožadovalo autogramů na skryté tělesné partie.

Premiéra Soundtraps

První vystoupení nové brněnské downtempové skupiny odhalilo velký příslib místní scéně. Kvalitní produkce frajerů ze Subsonic Studia korunovaná hlasem Jitky Zemanové prokázala přes prvotní nervozitu výkon, který ještě vygradoval magickou atmosféru noci.

Většinu večera provázela kreslířská performance mladíků ze STOVIT DESIGN Martina a Formiho, kteří za asistence a ovlivňování přihlížejících vytvářeli svá akční umělecká díla.

foto

foto: Ondřej Nezhyba

Crystal Affair v kašně na Moravském náměstí

Absolutním vrcholem se však ukázala být performance tanečního dua Crystal Affair ve spolupráci s návrhářkou Andreou Lojkáskovou. Představení se již odehrálo vně Místodržitelský palác na piazzetě při ústí ulice Rašínové naproti Nejvyššímu správnímu soudu. Jejich performance hraničila na několika úrovních a svým zakončením dostala snad úplně všechny. Tanečnice uzavřely vystoupení přímo v kašně, ponořené a do krvava zbarvené. Choreografii vytvořily Crystal Affair přirozeně pro dané místo, kouzlo finální metamorfózy však tají sama návrhářka.

NewFashionContest

Tečku za večerem v Moravské galerii udělala finálová přehlídka držitelky ceny NewFashionContest Mirky Horké, která volně navázala na taneční číslo. Modelové její pánské kolekce Duše na oko se vynořili z obecenstva a opanovali veřejný prostor, včetně centrální kašny. Tentokrát se to však již obešlo bez promáčení, i když si vodu ani modelové nechtěli nenechat ujít. Mirka Horká převzala grafiku pro vítěze od Mutant Industries a chystá se nafocení kolekce fotografem Mojmírem Burešem. Počkejte si taky na rozhovor, který se brzy objeví na Luxurymag.cz.

foto

Afterparty a konec?

DJ Trick umíchal afterparty až do raních hodin a několikrát musel podlehnout tancechtivým návštěvnicím a přidávat. Když se pak přidal i personál baru Anděl, konec přišel až v rekordních 2.45.

Děkujeme všem zúčastněným, partnerům Erding, a.s., Moravská galerie, Toni&Guy, Bekros, Duck Shop, Botovo.cz, baru Anděl, mediálním partnerům Rádio R, Luxurymag, CzechOriginalFashion.cz a všem osobnostem, které se zapojily - fotografové, modelky a modelové, tanečnice a tanečníci, svalovci, co tahali bedny, kočky, co vybíraly vstupné a také barmanům, zvukařům a samozřejmě i účinkujícím! Bez Vás všech by to nebylo!

Pokračování 22. září na Flédě

S radostí si Vás všechny dovolujeme pozvat na volné klubové pokračování, které začíná 22. září na Flédě. Jakožto klubová série s názvem burningNight se bude party zaměřovat na house music. Přivezeme Vám s Neoviolence headlinera z Polska, který se představí v Česku porpvé (jak je to u Neoviolence zvykem) a protože nechceme upadnout do monotónnosti, chystáme pro Vás jako programový prvek půlnoční performance, která dodá noci výjimečnost. Přijďte.

BurningMIXtapeII by Burningboy on Mixcloud