17. 07. 2012

ŻELAZNA BRAMA přijede poprvé do Česka

Euro 2012 nás sice moc nezasáhlo, ale Polsko (spolu se Slovenskem) vypadá letos na největší zdroj novinek pro burningBEATS! Po dvojici DJs Pvre Gold přijede z Varšavy do Česka poprvé kapela Żelazna Brama.

"Již dlouho nebyla na hudební scéně skupina, která se tak zajímavě inspiruje polskou hudbou devadesátých let." (Popkulturní magazín Hiro)

Kapela vznikla v roce 2008 ve čtvrti Żelazna Brama, která dala skupině nejen jméno, ale také inspirovala rakouskou režisérku Holzfeind Heidrun k natočení dokumentu, v němž borci vyprávějí své příběhy a zážitky (premiéra Behind the Iron Gate byla v roce 2010 ve varšavském Centru současného umění). Dnes Żelaznou Bramu tvoří 6 kamarádů, kteří společně vyrostli právě na tomto místě - textař a zpěvák Paweł Płóciennik, kytaristi Maciej Walczak a Kuba Tekliński, basák Alfred Laskowski, za bicíma Maciej Rozwadowski, klávesák Beniamin Onaszkiewicz a šťávu tomu všemu dodává DJ Furiat (Artur Furman). Jejich první nahrávka nazvaná Promo2009 obsahovala 9 kousků a dostala se např. i do playlistu varšavského rádia Kampus (97,1FM). Od té doby kluci vytrvale koncertují a ladí debutovou desku. Do Brna se prý nemůžou dočkat, tak na ně přijďte zapařit na 4. GALLERY pARTy 25. července.

band photo