12. 10. 2009

Vendula Kramářová:

Vernisáž 24. října, start 16.00, Hlídka 2, Brno, DJ Teo zahraje noblesní lounge music. GGG

burning ve spolupráci s nadací Dreams and Reality pořádá první výstavu mladé malby v exkluzivních prostorách Hlídky 2 v podhradí Špilberku. Výběr pro tuto speciální přiležitost padl na Vendulu Kramářovou.

Vendula navázala na svoji úspěšnou diplomku s názvem "Folklórní ornament v obraze" a rozpracovala ji do cyklu monumentálních ilustrací lidovek, které jí evokují dětství v jihomoravském Drnholci. V nejnovější kolekci dosáhla sebevědomého osobitého výrazu, jemuž volba velkých formátů opravdu svědčí. Vendula opustila svou předchozí polohu nekomplikovaného pop artu a abstrahuje ji mechanickými kresebnými strukturami a modernizovaným folklórním ornamentem. Plošné grafické pojetí obrazu se proměnilo v poloabstraktní bohaté kompozice, z nichž se postupně vyjevují obrazy ze známých lidových písní. Zdánlivě banální scény odhalují mocnou pravdu předávanou z pokolení na pokolení a Vendulina invence jim dodává efektní současný háv. Lovecká zátiší, žánr a tradiční ornament se zde potkávají s pop artem, folklór s hororem a lehkost s brutalitou.

Svoji návštěvu po vernisáži si zarezervujte na burning@burning.cz. Výměnou za to očekávejte osobní přístup a odborný komentář.

Po 21. hodině jste zváni na první klubovou burning pARTy, která představuje vlajkovou loď agentury burning. Jejím cílem je přinášet Vám komplexní umělecko-hudební program, v němž se můžete těšit na vystoupení živých kapel, půlnoční umělecké performance a taneční DJské sety až do rána. 24. října se burning pARTy odehraje ve zbrusu nových, doslova undergroundových prostorách klubové scény kavárny Trojka na Dominikánské 9 s přiléhavým názvem Mínus Trojka. Zahraje burningDJ v absolutně prvním vystoupení, pro něž si připravil MYSPACE/MYFRIENDS set. Po něm rozpoutá emocemi nabitou hard-core smršť skupina Awberah z Orlové. O půlnoční performanci s názvem Never Be Alone se postará studentka FaVU Aneta Yochim a po ní roztancují dav The Jesus Shining - oblíbené DJské elektro duo. Nebaví Vás stále stejné party? Přijďte zažít burning pARTy!