18. 05. 2012

burningBEATS v MorGalu

burningBEATS navázaly na loňskou spolupráci s Moravskou Galerií a tak letošní ročník proběhne v rámci doprovodného programu mezinárodního Bienále grafického designu kompletně v prostorách této instituce. Festival se tak po náměstí, fabrice a neorenesanční terase dostane do zatím nejhistoričtějšího zázemí - barokního nádvoří Místodržitelského paláce. Než se však rozjede letošní šestidílná série burningBEATS GALLERY pARTy, odpálí vše Muzejní noc 19. května. Ten den se nejstarším muzeem užitého umění v Česku rozezní burningBEATS.

Muzejní noc bude v režii rezidentních umělců. Vystoupí DJ Jungling Jay, Difis, Dash Jiříčková se svými několika tanečními projekty, Oorphane a burningboy. Filin Krug promítne svou kolekci experimentálních brakových filmů a Alex Bištika videotvorbu. Zlatým hřebem večera bude slavnostní představení New Fashion Contest - soutěže studentů módního návrhářství z Česka s přizváním Bratislavy. Pilotní ročník si teprve hledá své místo v módním kalendáři, a tak jeho přípravy provázela nejistota. Nakonec vše dobře dopadlo a je ohlášená hvězdná účast v čele s loňskou Top Styl Designerkou Styl a Kabo Mirkou Horkou v konkurenci s Leem Macenauerem a bratislavskou nadějí Liborem Komosným. Trojici diplomantů doplní s nižších ročníků Denisa Dovalová a Tereza Otáhalíková. Na Muzejní noci uvidíte společnou přehlídku všech soutěžících. Samotná soutěžní kola se odehrají na zahajovacím a závěrečném díle letní série (13. června a 22. srpna).

burningBEATS GALLERY pARTy vás přiblíží nejrozsáhlejším uměleckým sbírkám v zemi a opět nabídne maximalistický program složený z živé i elektronické hudby, tance, módy a umění. Novinkou v dramaturgii budou dva taneční battly - jeden ve street dance a druhý sexy v tanci na tyči. Neo Violence nám bookuje zahraniční DJ headlinery a drřitel Red Dot Award Petr Skákala chystá videomapping. Taky pro Vás letos chystáme oficiální afterparty, protože víme, že z burningBEATS se v 10 domů jít spát prostě nedá.. Samotný festivalový program bude klást důraz na živá vystoupení s tím, že na afterparty už bude "just dance". Doufejme, že počasí vyjde, protože toto léto Vás každých čtrnáct dní ve středu čeká večírek, kvůli kterému se vyplatí zůstat v Brně.

burningBEATS GARDEN pARTy