25. 05. 2011

Design MARKET mezi Hansenem a MG

Týden jara máme už dávno za sebou a je tu léto! Zahrádky v Brně se plní a spolu s restaurací Hansen v Besedním domě se otevřela jedna staronová, úžasná historická terasa v architektonickém komplexu paláců architekta Theophila Hansena. Leží mezi Besedním domem a Pražákovým palácem, kde sídlí Moravská Galerie, je na ní fontánka, sochařská instalace a dva vzrostlé stromy. Už nějakou dobu tam probíhají pravidelné čtrnáctidenní farmářské trhy a po domluvě s majitelem se tento program rozšíří jednou měsíčně i o Design MARKET vždy poslední neděli v měsíci.

Chceme spojit příjemné s praktickým a designovým. Tuto neděli Vám proto na zahrádce pod platanem představíme některé známé, některé nové návrháře a designéry, kteří přijedou z celého Česko-Slovenska a u nedělního oběda al-fresco nebo jen odpolední kávy Vám představí své originální výrobky. Hudební atmosféru budou dotvářet DJs partnerského Rádia R a kdyby se náhodou nikdo ze studia nemohl utrhnout, ujme se toho burningboy, který aktuálně nahrává mixtape pro redakci časopisu VICE (takže je zase vážně v kurzu!8). Jinak Vás zde samozřejmě čeká vybraný servis výborné restaurace včetně letního zahrádkového občerstvení a vychlazených drinků.

V neděli na zahrádce Hansenu uvidíte:

Besední dům

Vendula Chalánková a Zvrhlý vkus, Šperky Lubor Baum, DesignShop Bramborová, Kaboom.cz, QWAYDANIEJ Design art glass, Taneční návrhářky Filigrán, ArtShop Horní konírna, Chiara Barceló, Ishri, Anamaya, Helena Řezníčková, Eliška Němcová, Lucie Koutná a domácí knihovna Moniky Brychtové.

Design MARKET, 29. května 2011, 11.00 - 18.00, terasa restaurace Hansen mezi Besedním domem a Pražákovým palácem mezi ulicemi Husová a Besední. facebook KONÁ SE KAŽDOU POSLEDNÍ NEDĚLI V MĚSÍCI.